söndag 3 januari 2010

Mitt Decennium!

 • 2000: Året då vi bestämde oss för att lämna Funäsdalen i Härjedalen för att flytta till Östersund. Efter att ha velat i flera år, sökte jag till Sjuksköterskeskolan och kom in. Vi köpte radhus och jag och Asta flyttade in i augusti. Magnus fick veckopendla iom att han jobbade kvar i Funäsdalen.
 • 2001: Magnus fick jobb i Östersund och familjen bodde tillsammans igen. Året präglades av studier. Tillbringade en vecka i släktens gamla "säter". Plockade bär och fiskade. Min yngsta faster gick bort alldeles för tidigt i en ålder av 42 år. Blev gravid och fick därför läsa en del extrakurser på skolan, så att jag skulle kunna vara kvar i min klass.
 • 2002: Anton föddes i början av året och jag tillbringade våren med att skriva b-uppsats. Magnus var föräldraledig på sommaren och jag gjorde praktik och var ikapp min klass igen när höstterminen kom. Jag och Magnus gifte oss.
 • 2003: Året jag avslutade mina sjuksköterskestudier och mottog min Sjuksköterskelegitimation. Bler erbjuden jobb på en gång på Geropsykiatrin, vilket jag tog. Detta är också året då jag slutade röka. Hade rökt i många år, hållit uppe under varje graviditet, börjat röka igen efter graviditeterna MEN hade bestämt mig för att inte röka efter jag blev färdig sjuksköterska. Så jag slutade två dagar före jag började jobba och har aldrig rökt igen sedan dess (detta är ett av mitt livs klokaste beslut).
 • 2004: Fick fast anställning på Geropsyk i januari och fick tre veckor senare meddela min arbetsgivare att jag var gravid igen!!! Helt oplanerat, men vi var lyckliga ändå :) Maya kom till världen i slutet av sommaren och jag var barnlelig hela hösten. Började tröttna på att bo i radhuslägenhet, så vi köpte en tomt i vackra Dvärsätt och beställde ett hus.
 • 2005: Sålde lägenheten och flyttade till en hyreslägenhet. Ett jobbigt år, då studiefrämjandet hade en musiklokal våningen under oss som utnyttjades under dygnets alla timmar. I början på december flyttade vi äntligen in i vårt nya hus.
 • 2006: Var nog ett lugnt år utan större överraskningar. Den jobbigaste sommaren i hela mitt liv, då hela tomten skulle färdigställas. Vi kapitulerade till slut och köpte färdig gräsmatta som skulle rullas ut. Började arbeta med akutpsykiatri, på klinikens intagningsavdelning.
 • 2007: Tror att det var detta år som jag utbildade mig till Slöjdklubbshandledare och jobbade en del med detta. Annars hände det nog inga stora saker.
 • 2008: Dags att bygga garage. Varm sommar, vi var ute mycket. Anton började äntligen i skolan (han hade längtat så länge). Dags att skriva c-uppsats och jag blev i samma veva erbjuden ett vik på psykakuten, som jag hoppade på. Kom in på Psykvuben på höstterminen och jag fick fast tjänst på psykakuten.
 • 2009: Hela våren ägnades åt att skriva D-uppsats (ALDRIG mer) och jag fick till slut min examen som "Specialistsjuksköterska i Psykiatri"och en Magisterexamen i omvårdnad. Hade en otrolig skön höst, där jag endast behövde ägna mig år familjen och jobbet utan att ha en massa pluggande hängande över mig. Ett stort mörker under senhösten var dock att min gudmor och faster hastigt gick bort, endast 63 år gammal. Hon fattas mig oerhört. Året och Decinniet avslutades i Härliga Härjedalen tillsammans med släkten. Magnus följde sin tradition och körde taxi på nyårsafton. Under våra 13 år tillsammans har vi endast firat nyår tillsammans två gånger. Vem vet, kanske är det dags igen nästa årsskifte!

Hur blir 2010 då? Jag hoppas och tror att det blir minst lika bra som 2009. Jag har ett fantastiskt jobb och arbetskamrater, och en helt underbar familj. Jag hoppas också att mitt yrke kommer att ta mig till Norge för några korta perioder, särskilt nordnorge lockar...Vi får väl se...

Jag kommer att sticka som aldrig förr, framför allt tvåändsticka. Jag ska ta mig i kragen och bättra mig när det gäller strumpstickandet, som jag försummat en tid. Jag har också länge suktat på några fina koftor...som kommer att sitta jättefint på mig när jag halverat min vikt och blivit smal =)))

3 kommentarer:

 1. Härligt att slippa plugga efter så många års studier, grattis i efterskott till examen! :-) Beundrar dig för att du orkat plugga så mycket och skrivit både C och D-uppsats! Själv orkade jag ju bara med ett år på SSK-utb. ;-)

  Jag skulle också vilja jobba i Norge nån gång, får bli när barnen blivit stora kanske?

  SvaraRadera
 2. Spännande att göra en sådan summering! Funderar på vad som skulle stå i min...du gav verkligen upphov till tankar!
  Tycker att ditt decennium verkar ha varit oerhört produktivt och varierat; utbildning, barn och nya hem och nya arbetsuppgifter som kommit som logiska steg på varandra. Jag önskar dig ett gott nytt år och ett till gott decennium!

  SvaraRadera
 3. Cecilia: Det ska bli spännande och se vad de kommande 10 åren har i beredskap. Gott nytt år på dig med. /anette

  SvaraRadera