lördag 27 mars 2010

Brainless

Jag har datorhaveri, men tjuvlånar sonens dator en stund.
Jag insåg ganska snabbt att Stickameras aprilsockar inte var nåt för mig, så jag har gett mig på ett par sockar som jag länge tänkt sticka; Brainless. Underbart fina. Mönstret var dock ganska klurigt, då jag ej stickat så många sockar från tån och upp. Den första sockan är dock klar, så nu är utmaningen att sticka en till likadan. Bilder får komma i morgon.

I går hade vi årets varmaste dag, med många + -grader i solen, men idag snöar det igen, suck.
Ha en trevlig lördagskväll allihopa, nu ska jag ladda upp med en massa ljus inför earth hour.

tisdag 23 mars 2010

Fisketävling och Februari-dam.

I helgen har det varit fisketävling, som min dottersk klass arrangerade. Klassen ska åka på lägerskola till Danmark i vår och vi har jobbat sedan i höstas för att samla in pengar. Vi hade verkligen tur med vädret. Solen sken hela dagen och vinden höll sig borta. Anton njöt och mådde som en prins, även om han inte fick nån fisk. Alla deltagende barn fick dock pris och Anton fick ett presentkort på Djunkelhuset, som han blev överlycklig för. Maya fiskade inte, men hon köpte EN lott som hon vann en docka på, med jättefina stickade och virkade kläder till. Det var dagens höjdpunkt för Maya.


Jag har inte legat helt på latsidan när det gäller stickningen. Jag har gjort en "februaridam" till. Denna gång till Asta. Garnet är Drops Delight, 200 g, på stickor nr 4. Stickade ett par sockar av Delight tidigare i år men tyckte inte riktigt om resultatet. Garnet passar mycket bättre till koftor eller liknande plagg.

Frågan är vad jag ska sticka nu...har sneglat lite på Tea leaves, som är så himla snygg. Kanske köper garn i morgon, vem vet =)

onsdag 17 mars 2010

Award och utlottning.

Jag har fått en award igen! Tack snälla Eva.

Den har gått runt hos de flesta nu, så jag sänder den inte vidare, utan den som vill ha den får hämta upp den här !

Johanna lottar ut jättefina stickmarkörer!!! Hoppas på tur.

söndag 14 mars 2010

Sockar nr 5 och 6.

Anton tyckte att morfar skulla få likadana strumpor som han i födelsedagspresent, och så blev det. Vanligt raggsocksgarn.

Marssockarna i stickameras sockklubb, Fox faces. Garnet är Gepard Cash-Soft i färg nr 6026. Jag har inte tidigare stickat i detta garn som jag fått i ett byte. Garnet var mjukt och lätt att sticka i . Tyckte om det helt enkelt. Tyvärr blev de inte lagom för någon i familjen, så de hamnar i presentlådan så länge.

Koftan blev inte blockad i gårkväll som var planerad, men framför tv:n när formel 1-loppet drog igång i em passade jag på. Det måste vara så att det första nystanet var från ett annat färgbad än de andra. Trodde att det var nån skugga först, men det är det inte. J*a skit!!! Får väl drapera över nån sjal eller nåt då. Första gången som jag stickat nåt stort plagg av Raumas Finullgarn, men jag måste nog säga att jag gilla det i alla fall. Funderar på en ny kofta faktiskt i detta garn,
Plum Frost Pullover. Köpte mönstret idag, men måste klura lite på vilka färger jag vill ha innan jag beställer garn

lördag 13 mars 2010

Jag har fått en Sunshine Award av Johanna. Tack snälla! Jag har försökt att kopiera och klistra in texten till den utan att lyckas, så det får vara.

Jag har drabbats av nån form av utmattiningssyndrom, känns det som. Det spelar ingen roll hur mycket jag är ute i friska luften och åker skidor, så blir jag inte nåt piggare. Det är jättejobbigt. Får inget gjort här hemma heller och har inte lust med nåt alls, inte ens att blogga.

I ett tappert försök att pigga upp mig själv har jag i alla fall anmält mig till detta och jag hoppas verkligen att jag kommer med. Kallvattenfärgning låter ju jättespännande.

På stickfronten går det sakta frammåt; min Fabruary lade sweater skall blockas ikväll hoppas jag. Marssockarna kanske blir färdiga till melodifestivalen ikväll. Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska sticka. Total idètorka =(

söndag 7 mars 2010

Sockgarn och February lady sweater

Från Signe kom detta spännande sockgarn. Jag har faktiskt aldrig stickat i detta garn, men jag har varit nyfiken på det länge. Tack snälla Signe för detta vackra garn i de färger jag tycker väldigt mycket om .

Maken har tagit med sig de två minsta barnen till Funäsdalen, så det är bara jag och Asta hemma nu några dagar. Igår for vi tillsammans med min lillasyster, till vackra årefjällen, närmare bestämt Trillevallen, och åkte skidor hela dagen. Vi åt gott när vi kom hem och tittade på melodifestivalen. Helt utpumpade gick vi och lade oss redan kl 21.30.
Idag har vi kollat på Vasaloppet och varit på bio; Alice i Underlandet. På vägen hem hämtade vi upp lite Thai-mat som vi mumsade i oss när vi kom hem.
Nu blir det till att krypa upp i soffan och sticka lite på min February lade Sweater. Det är bara ena armen kvar nu. Ska bli spännande att se hur den blir när den är klar.