söndag 28 februari 2010

Tappad inspiration...och nyfunnen!

Jag hade tänkt att sticka sockarna Saviano under OS, men har helt tappat inspirationen när det gäller dem. De får helt enkelt vänta lite. Har idag lagt upp för sockklubbens marssockor, Fox faces socks.

Jag har äntligen startat upp en February lady sweater, som jag länge tänkt göra. Stickar den i Raumas Finullgarn. Under stickningens gång har jag sett ett par saker som jag velat ha annorlunda, men jag har bestämt mig för att sticka den enligt mönstret, så kan jag göra en till sen med mina egna modifieringar. Hur som hest är jag nöjd hittils.


Vinterfestivalen

Nu har årets Vinterfestival i Östersund invigts. Kolla här vilka spännande arrangemang som är på gång. Kolla särskilt in ljusspelet på Rådhuset!

fredag 26 februari 2010

OS-medalj


Jag har också fått en os-medalj, då jag gått i mål med min Selbu Modern-mössa :)))

Vilken härlig dag.

Idag fick jag två efterlängtade paket med posten. I det första låg halsbanden jag beställat hos Levinda design, ett långt till mig med 3 tags med barnens namn på och en dogtag med barnens namn på till min man. De blev jättefina och jag är helnöjd. Kan verkligen rekommendera hennes hemsida.
Jag fick även mitt Hemlis 6-paket från underbara Bente. I det fanns ett underbart rött ullgarn, ett spännande te från Malmö chokladfabrik, mörk choklad, en choklad-ansiktsmask och en bok som jag inte har läst, som verkar vara bra.
Jättemycket tack till dig Bente som sänt mig så fina paket!!!









onsdag 24 februari 2010

Det kom ett paket...

I går kom mitt Garn & Te-paket. Det innehöll dessa fantastiska saker. Tjuvsmakade på teerna redan igår kväll och de var jättegoda. Ett ljus som luktade ljuvligt och jättefina ängelörhängen som Maya genast ville låna. Ett sockgarn som jag ej provat förr, det ska bli spännande. Gillar färgen skarpt. Så tack snälla Ingvor för detta toppenpaket!!!



lördag 20 februari 2010

Hat halfpipe

Har gått i mål i Hat halfpipe. Min Selbu modern är färdig. Stickade den i Drops Alpaca, i mörkblått och vinrött. Använde stickorn nr 3 istället för 2,5 som det stod i mönstret, vilket trolligen är orsaken till att den blev lite för stor för mig. Den fick i allafall flytta till min lillasyster, som den passade mycket bra på. Min nästa gren är ju sockhockey; Savianosockar... men jag har ingen inspiration för sockar just nu, så jag får se hur jag gör med dem. Det kan ju bero på att jag äntligen har lagt upp för February lady sweater.



onsdag 17 februari 2010

Forbonderesa och Röros-marknad

Asta åkte med forbönderna ett par dagar. Hon steg på i Ljusnedal och klev av i Brekken. Bilderna är från forböndernas ankomst till Brekken, där skolbarnen tog emot med sång och så var det kransnedläggning vid en forbondestaty vid byns kommunhus. Vi tillbrinade dagen hos min mormor och på tisdag förmiddag for vi till Röros på marknads-invigning. Det blev inte så mycket shopping: honung, rödvinssalami och lite garn försås.












Så här fin var Asta i sina forbondekläder. Lillasyrran Maya tog emot i Brekken.


Mest Raumas Finullgarn blev det, men även lite sockgarn och ett lite tjockare ullgarn, Viking Naturgarn, som passar sig väl till att virka mössor i...










tisdag 16 februari 2010

Sockgarn och skidskytte

Har anmält mig till ett nytt byte hos Stickamera. Hoppas på nåt spännande sockgarn.

Har kommit hem från Röros ikväll. Har shoppat en hel del garn. Foton kommer i morgon. Har fullt upp med OS ikväll! Massor av kärlek till vår BJÖRN!!!

söndag 14 februari 2010

Första OS-dagens resultat

Inga pallplatser i skidskytte blev det i den första tävlingen, men jag är inte orolig, de kommer. Damkronorna vann sin match i alla fall.
Jag började med min Selbu modern och tog mig nästan halvvägs. Mönstret är roligt och jag gillar färgkombinationen. Spännande att se hur den blir när den är klar.

fredag 12 februari 2010

Redo för OS

Är färdig med mina förberedelser inför OS-stickningen och Team Sweden. Nu är det bara timmar kvar...mina OS-projekt blir Selbu modern och Saviano.





Give a Hoot

Jag har nog fastnat lite i den här "vantperioden". Detta mönster var jättroligt att sticka, det gick fort och vantarna blev verkligen fina. Maya har alltså ett par vantar till. Garnet jag använde är Marks & Kattens Eco baby ull. Dubbel tråd och stickor nr 4. Perfekt storlek till en 5-6 åring.






måndag 8 februari 2010

Jag tar chansen...

...att vinna ett sånt här snyggt smycke. Tävlingen finns här.

söndag 7 februari 2010

Årets roligaste dag

Idag är årets roligaste dag, för Anton som fyller 8 år. Han ska ha sitt kalas för kompisarna idag. Först blir det olika vinterlekar i pulkabacken och sen avslutas det med tårta och fiskedamm.
Detta är vad jag pysslat med nu på morgonen...

lördag 6 februari 2010

Fiddlehead mittens

Asta behöver ett par varma vantar till forbonderesan till Röros nästa vecka. Det blev ett par Fiddlehead mittens som även har innervante. Garnet är Drops Karisma och till innervanten använde jag Drops Alpacca. Det här mönstret är jätteroligt att sticka, så jag funderar på ett par till...

Jag har börjat fundera på vilka garner jag ska köpa när jag ska till Röros nästa vecka. Raumas finullgarn står i allafall på inköpslistan. Dela gärna med er om ni har något tips.

fredag 5 februari 2010

Jag är med...


Har svårt att låta bli dessa byten. Jätteroligt att klura ut ett bra paket och lika roligt att få en överaskning.

Färdig Citron

Sjalen är färdig. Garnet är Malabrigo lace, mjukt och skönt. För en gångs skull har jag följt mönstret utan att ha gjort några avvikelser. Sjalen blev lite för liten för mig, men Maya blev överlycklig. Tänker nog göra en till, men i ett lite kraftigare garn.