onsdag 30 december 2009

SYTYCK-sammanfattning

Fick ett paket till i mellandagarna från min Hemlis 6-vän! Två nystan av Drops nya sockgarn; Delight. Färgen var grå -jättesnygg. Min son paxade ett par strumpor på direkten. Tack igen , snälla hemlis-vän!!!
Min dator är fortfarande trasig, så jag kan ej lägga in bilder än, men jag ska hämta den ikväll. Hårddisken hade kraschat, vilket innebär att jag ej har några foton kvar varken från familjelivet eller stickandet. Detta försvårar sammanfattningen av SYTYCK. Jag vill i allafall börja med att tacka Lisa för detta fantastiska initiativ. Mitt stickliv har verkligen fått en betydelsefull komponent till: Tvåändstickningen! Dels har det varit intressant att läsa historien om stickning och då framför allt tvåändstickningen. Har börjat från grunden med enfärgade vantar och så småningom tvåfärgade vantar. Har verkligen fastnat för enfärgade vantar med strukturmönster, De är ju så vackra. Har gjort två par till här runt jul. Ett par vita med strukturmönster, som blev present till en vän och ett par likadana i grått som min syster fick. Dessa är dock ej fotade. Slutspurten blev en mössa i vinrött och grått som jag ska fotografera och lägga ut imorgon. Tvåändstickad mössa är verkligen varm och passformen blev jätteskön. Bild i morgon alltså, om allt går som planerat.
Mitt mål med utmaningen var att sticka ett par vantar. Jag lyckades med det och har även fördjupat mina kunskaper och kan nu applicera dessa på både vantar och mössor och även andra stickobjekt.
Det har varit fantastiskt roligt att följa allas framsteg på bloggarna. Denna utmaning har verkligen satt sina spår i Stickvärlden.

2 kommentarer:

 1. Gott Nytt År
  Tvåändsstickning skulle jag gärna vilja lära mig.
  Kul att garnet föll sonen i smaken.
  din hemlisvän

  SvaraRadera
 2. Lillprinsen: Garnet föll även mig i smaken. Jättevackert. Har nu stickat nästan en strumpa. Garnet är jättemjukt, men jag tror inte att det är så slitstarkt som behövs i strumpor. Det blir ett par "mysstrumpor". Har köpt lite lila Delight också som jag ska sticka en sjal eller kofta av, har inte riktigt bestämt mig än.
  Gott nytt år på dig med, så får vi se fram emot nya härliga stickupplevelser under nästa år!!!

  SvaraRadera