onsdag 30 juni 2010

Olivgrön Tea Leaves Cardigan

Här är min färdiga Tea Leaves Cardigan. Garnet kommer fårn Östergötlands ullspinneri, Visjögarn, ett tvåtrådigt mjukt ullgarn som jag älskar. Jag gillar verkligen den här modellen som är jätterolig att sticka.


Mitt andra projekt är också en kofta. Har använt February lade sweater som grundmönster, men har ändrat friskt. Garnet är Drops Karisma, så det blir en lite varmare höstkofta.
Jag är verkligen i en kofta-period nu. Jag är inte det minsta sugen på att sticka varken sockar, vantar eller sjalar. Måste dock ta mig an nåt mindra projekt som är lätt att ta med sig på resa. Kanske dags att börja fundera på kommande vantsäsong =)




.




söndag 27 juni 2010

Jobbigt beslut!

Med stor sorg i mitt hjärta har jag lämnat återbud till Stickameras stickläger idag. Anledningen är att jag har haft hjärnsläpp och tagit på mig att jobba i Norge under ett par veckor i sommar utan att ha kollat almanackan tillräckligt noga. Jag kommer hem dan innan det är dags att åka till Malung. Tror inte att jag vill åka ifrån barnen igen då på en gång. Och så fyller Maya 6 år precis då. Så jag får helt enkelt stå över detta år och blickar framåt mot nästa!!!

lördag 26 juni 2010

Kungligheter

Min man var till Stockholm häromdagen och hade med sig en present till mig =)
Nu åker jag på bilbingo, med chans att vinna 100 000 kr i kontanter ;)

fredag 25 juni 2010

Länk till Annikas blogg.

Jag glömde länka till Annikas blogg men här kommer den.

En kopp garn till midsommar!!!

Jag har nu haft min första lediga sommarvecka. Den tillbringades till stor del i Härliga Härjedalen hos mina föräldrar. Asta har varit på ridläger hos Thilde Höök, så hon har haft en helt underbar vecka med massor av ridning och badande.
När jag kom hem så låg det ett stort härligt paket på köksbordet. Tack Annika!, för de fina garnerna och den underbara muggen. Jag har länge tänkt börja samla på dessa muggar och nu är jag verkligen igång. Garnerna var verkligen i min smak.


På stickfronten har det blivit en Tea leaves cardigan till. Bilder kommer bara jag köpt knappar till den. Har en annan kofta på gång också i ljusgrå Karisma, en höstkofta som jag tror kommer bli jättefin.I går hade vi kanonväder med sol och värme, men idag blåser det och solen lyckas inte skina genom molnen. Hoppas det blir bättre framåt kvällen. Jag och barnen har i alla fall varit ut och plockat blommor som vi bundit midsommarkransar av!!!

Molly har charmat hela familjen och växer så att det knakar. Asta låg på en madrass på golvet med henne första nätterna, men nu sover hon i sin bur hela nätterna...






söndag 13 juni 2010

Ny i familjen

Hämtade lilla Molly igår, så nu är vi 6 st i familjen.
















tisdag 8 juni 2010

Skor i mängder

Fulla hallen av skor. Det är roligt när ungdomarna vill vara här hemma med sina kompisar, men det är inte så kul att snubbla över sådana här skohögar när man kommer in i hallen =)

lördag 5 juni 2010

Redo för 40-årskalas!!!

Min Tea Leaves Cardigan blev färdig lagomt till kalaset. Har precis torkat efter blockning och fått knappar isydda. Det blev så himla bra, jag är så nöjd. Trevlig kväll på er!!!




fredag 4 juni 2010

Nu händer det grejor!

Har varit ganska bloggpassiv den här veckan. Det har varit så ofantligt mycket att göra, både på jobbet och hemma. Ska på 40-årskalas i morgon och tänkte ha min Tea Leaves Cardigan, så jag har stickat på varenda lediga tid de senaste dagarna. Nu är den äntligen klar och ligger på tork.
Hoppas bara att den torkar nu tills imorgon kväll =).
Tror att jag ska göra en till faktiskt, i limegrönt ...
Barnen (och jag) har länge önskat sig en hund och då jag nu i sommar ska vara ledig 8 veckor kommer tillfället vi väntat på. Så vi har tingat en liten blandrasvalp (yorkshireterrier och pudel) som vi ska hämta nästa helg. Åh vad jag längtar...

(Bilden är lånad)