lördag 28 november 2009

Julbestyr

Under veckan som gått har jag stickat en Rose red till mig själv. Denn är just nu blockat över en tallrik, och jag hoppas verkligen att den är lagom till mig. Nästa projekt blir nog några par strumpor som ska bli julklappar.Idag har halva dagen gått åt till att stå på Julbasaren som Astas klass anordnar. Dagens uppdrag var att stå och sälja bröd, julgodis, tunnbröd och kransar. Alla inkomster går oavkortat till klassens lägerskola till Danmark i vår.
Resten av dagen har jag och maken ägnat åt att möblera om i vardagsrummet. Vi blev nöjda, men upptäckte att vi inte har tillräckligt med antennkabel hemma, så det blev en kväll utan tv. Det är faktiskt inte så dumt. Då åkte högen med juldukar fram för strykning. Då hittade jag även dessa små Julklappssäckar som jag sydde till barnen för några år sedan. Perfekta till småklappar på julaftonsmorgon.

5 kommentarer:

 1. Vad smart att blocka över en tallrik! Måste testa någon gång!

  SvaraRadera
 2. När jag gjorde min första mössa fanns inte någon tillräckligt stor tallrik... :-)
  Din Rose red ser härlig ut, undrar om jag ska våga mig på en sådan så småningom?

  SvaraRadera
 3. Vilka söta påsar! Och fina namn på barnen.
  Hoppas mössan passar!

  SvaraRadera
 4. Söta påsar och fin Rose red, vilket garn är den stickad i?

  Din dotter och mina barns kusin Hanna ju går i samma klass. :-) Världen är liten!

  SvaraRadera
 5. Johanna: Hanna och Asta är nog till och med bästisar. Ja, världen är verkligen liten =)
  Garnet till min Rose red är Drops Karisma. Tyvärr blev den lite för liten ändå. Den blev lagom runt om, men inte på "höjden". Men det kanske skulle gå att sticka några extra varv av flät-resåren. Jag ska göra ett nytt försök så småningom.

  SvaraRadera