torsdag 26 maj 2011

Sommarfin


Jag och Maya har varit på stan och inhandlat skolavslutningskläder. Nu hoppas vi bara på solsken!



Tvåändstickade vantar


Har haft väldiga besvär med min dator under flera veckor, men nu har jag köpt ett nytt moden och datorn blev friskförklarad med detsamma, så nu blir det bättring när det gäller bloggandet :)
Har ej lyckats släppa taget om vantar, trots att det är sommar. Stickar tvåändstickat, efter eget mönster.
I går lade jag upp maskor för mitt nya projekt; boleron Fritt etter Fana, men jag ska göra den som kofta. Det blir troligen en present till någon som snart fyller halvjämt. Fritt etter Setesdal, tror jag kommer näst på tur.

Nästa vecka är sista veckan på terminen, och sen är det bara lite tentarättande och några uppsatser som ska går igenom. Vi avslutar med personaldagar i Kroatien 16-20 juni. Även om det blir mycket jobb, så ska det bli skönt att komma iväg till riktig värme.
Posted by Picasa

lördag 14 maj 2011

Tvåändstickat

Blev akut sugen på att sticka ett par tvåändstickade vantar. Här är början.



Har suttit på varsina stolar i vardagsrummet ikväll och tittat på Eurovision och stickat.
Vi har trånat efter en ny soffa ett tag pga att den vi har inte är så skön att sitta i, den är alldeles för mjuk. Kom på i morse att vi skulle sätta ut annons på vår soffa, för att se hur lätt/svårt det skulle bli att bli av med den. Annonsen var endast ute några minuter innan första samtalet kom, och nu ikväll är soffan borta.
Då det dröjer nån vecka innan vi får vår nya soffa, så då kom vi (läs jag) på att vi ska passa på att måla om i vardagsrummet, så det får bli den närmaste tidens projekt.


onsdag 11 maj 2011

Myskoxe efterlyses!!!

Jag är på jakt efter ett korsstyngsmönster på en myskoxe. Är det nån som kan tipsa mig om vart jag kan finna det. Har tänkt mig att sticka vantar med en bård med myskoxar på.

Jag behöver verkligen hjälp med detta!!!

söndag 8 maj 2011

Tänkvärd kampanj



Varje månad görs 50 000 googlingar på självmord. Det som syns vid denna sökning är inte alltid ett stöd till den som har självmordstankar. Kampanjen ”Jag vill förhindra självmord” har som syfte att lyfta upp webbsidor som innehåller information om hur man kan få hjälp. Vi tror att det vore bra om personer som funderar på att ta sitt liv hittar hjälp och stöd hos sina medmänniskor.

Läs mer om kampanjen här!

Länkar till hjälpsidor: Självmordsguiden och Vårdguiden (Stockholms läns landsting)


Som Psykiatrisjuksköterska möter jag många patienter som försökt att ta sitt liv. Tyvärr är det allt för många som inte vet vart de ska vända sig för att få hjälp när de mår så dåligt att självmord framstår som ett alternativ. Detta måste vi ändra på!!!

Krånglande dator

Det blir inte mycket bloggat när datorn krånglar. Det verkar som om att det är nåt fel med modemet för internetkopplingen bryts flera gånger per timme. Att ladda upp bilder går inte alls.
Utan att vara för optimistisk så verkar det ha ordnat till sig, men nu när jag skulle testa att föra över nån bild från kameran så är naturligtvis det batteriet slut. Det får bli ett nytt försök i em.

Här i Jämtland verkar det bli en kanondag. Solen skiner från en klarblå himmel - Härligt!!!