lördag 29 maj 2010

Tea Leaves Cardigan

Har kommit en bit på väg med min kofta. Garnet är Visjögarn från Östergötlands ullspinneri. Garnet är otroligt drygt. Det har endast gått åt strax över 200 gr till fram- och bakstycket, till en kofta i storlek XL. Det här kommer att bli en sommarfavorit!!!

torsdag 27 maj 2010

Det går bra att muta mig...

När jag blir erbjuden tillräckligt mycket pengar så går jag gärna in och jobbar tre extranätter.
Det känns som om det kvittar när vädret är så här dåligt. Regn, regn, regn...

tisdag 25 maj 2010

Sommarfest

Så har årets sommarfest på dagis gått av stapeln. Lite sol var det, men vindarna verkade komma direkt från arktis. Trist för barnen att behöva vara så påpälsade en sån här dag.
Det var också avtackning av 6-åringarna som börjar skolan till hösten! En mycket stolt Maya slutar snart dagis, för nu är hon en stortjej som verkligen är Skolredo!!!
Det blev en väldigt snabb picknick ute i det "gröna"...

söndag 23 maj 2010

Färdig

Nu är min Saroyan helt färdig. Garnet är Senjagarn från Norge, på stickor 4,5. Den blev ca 150 cm bred och 30 cm djup. Helt perfekt storlek. Jag kommer att sticka fler av denna. Hoppas att hon som ska få den också tycker om den.lördag 22 maj 2010

Blockning av Saroyan

Saroyan är färdig för blockning. Jag är väldigt nöjd, tycker den blev jättefin. Kommer nog att bli en present till en vän. Ska nog blocka Astas Februaridam också som ligger och väntar, så kan jag med gott samvete maska på Tea Leaves Cardigan sen =D
torsdag 20 maj 2010

Jag blir galen...

Nu har jag suttit jättelänge och försökt köpa mönstret till Tea Leaves Cardigan, men det går inte att genomföra transaktionen. Det måste vara nån liten coockie som sitter på tvären nånstans.
Jag blir gaaaaaalen!!!!!!!!!!!!! Typiskt när man laddat för att börja med nåt nytt :(

måndag 17 maj 2010

Saroyan-feber

Jag har som många andra fastnat för den underbara sjalen Saroyan. Har suttit ute på altan och stickat i em. Garnet är ett norskt ullgarn;Senjagarn på stickor nr4,5.

lördag 15 maj 2010

Solskenseftermiddag


Härligt att vakna efter en jobbarnatt. Sommarvärmen har kommit!!! Första dan som det är tillräckligt varmt för att sitta ute och äta middag. Efter middan blev det stickning och kaffe.

På stickorna är February lady sweater nr 3. Den förra jag stickade till Asta blev lite för liten, så Maya fick den. Men Asta ville ha en till skolavslutningen och nu är det äntligen bara sista ärmen kvar. Kanske jag hinner sticka klart den under de kommande två nätterna, om det är lika lugnt som i natt...

torsdag 13 maj 2010

Macramè

Idag har jag lärt mig nåt nytt!!! Jag har länge gått och sneglat på Macramèbordet inne i Panduroaffären, men igår köpte jag äntligen tråd och pärlor.
Jag och Asta har klurat hela eftermiddagen, både i böcker och på Youtube och till sist löste vi gåtan.
Detta kan man lätt bli beroende av, det var jätteroligt. Här är kvällens resultat!

Antons armband.

Asta gjorde två stycken armband i Macramè och ett med knutar.

Det här är mitt....:D

Macram

måndag 10 maj 2010

Härliga färger

Idag kom mitt efterlängtade paket från Karmagarn. 500 gr ljuvligt Visjö ullgarn i två härliga färger. Ett par koftor ska det bli av garnet, längtar redan eftet att få sätta igång.fredag 7 maj 2010

Utlottning av härliga garner. Ta chansen du med!!!

torsdag 6 maj 2010

Back to the beginning

Så här nöjd blev jag över första Majsockan, Twisted! Det fanns ingen framtid för den sockan i min familj (den blev alldeles för bred). Kanske i ett tunnare garn och lite tunnare stickor. Vem vet, kanske den får en ny chans en annan dag ;)

onsdag 5 maj 2010

Detta var inte min grej!

Till en början var det här med krokning ganska roligt, men efterhand så blev det mindre och mindre roligt. En större kroknål och ett grövre garn kanske hade gjort det lite roligare. Tyckte att det blev ganska enformigt och så gick det så SAKTA! eller så är det så att jag helt enkelt inte var i fas för detta projekt just nu. Krokningen får alltså vila ett tag, så får vi se om lusten kommer tillbaka nån gång.

Det här var dock lite roligare. Stickameras Majsockar. Ett roligt och varienrande mönster. Och strumporna blir jättefina. Men helst skulle jag vilja börja sticka en Tea leaves Cardigan på en gång...det är väl därför alla andra projekt känns tråkiga. Men jag ska sticka klart dessa först innan jag påbörjar nåt nytt.

Sängkompis

Den här underbara grabben var min sängkompis i helgen när vi var bortrest....mammas favoritgosse =D

lördag 1 maj 2010

Garnfynd

Barnen åkte till sin farmor och farfar igår kväll, så valborgsmässoaftonen blev väldigt lugn och stillsam; tillbringades i soffan framför tv:n. Jätteskönt!!! Sen blev det 10 timmars sömn, vilket man verkligen inte är bortskämd med.
Denna dag förgylldes av några riktiga garnfynd på Karma Garn, som sålde ut garner från Östergötlands ullspinneri för halva priset! Lyckades få åt mig ett kilo Visjögarn, som troligen kommer att bli ett par härliga koftor till hösten.
Nu ska vi ha en riktig myskväll med Körslaget och i morgon åker vi hem igen :)