onsdag 28 april 2010

Första trevande försök

Så har jag äntligen tagit mig tid att testa att kroka. Jag har ju blivit varnad för att det är beroendeframkallande och jag förstår nu varför; Så himla roligt.... Börjar med en disktrasa (eller en grytlapp), vi får se när den är färdig. Krokningen åker ner i väska tillsammans med Vera-sjalen. Ska tillbringa helgen i västra härjedalen hos mina föräldrar, så vi åker redan i morgon kväll. Asta kan dock absolut inte tänka sig att åka någonstans i helgen då det är valborg, men då kommer kära syster S och bor med Asta. Då får de två en riktig myshelg tillsammans.
måndag 26 april 2010

Härliga stickböcker!!!

Idag kom äntligen mitt efterlängtade paket från Adlibris. Här är innehållet!!!


Tack!!!

Tack snälla Johanna för utmärkelsen! Med awarden följer två saker; du ska berätta 7 saker om dig själv och skicka vidare den till 7 andra bloggare.Jag gör som du Johanna och hänvisar till tidigare inlägg där jag berättar 7 saker om mig själv.Jag sänder den vidare till :

Josefine, Rosenvante, Lisa, Eva, Dödergök och Maria för att era bloggar är en aldrig sinande inspirationskälla =D


söndag 25 april 2010

Jag är mycket nöjd

Blockade sjalen igår kväll innan jag gick och lade mig. Det är länge sedan jag var så nöjd med något jag stickat. Mönstret på sjalen Vera, har jag köpt hos Maria för ett par år sedan.
Garnet är alltså Zauberball sockgarn, stickorna är nr 5. Håller på att sticka en till, men då med stickor nr 4, så den borde bli lite mindre. Trevlig söndag på er!!!


Nu åker Anton, Asta och jag på cykelbytardagar för att se om det kommit in nån BMX ;))))
torsdag 22 april 2010

Precis färdig

Kunde inte motstå Zauberball i dessa härliga färger. Sjalen blev nog ganska stor, tror jag, men jag får väl se efter blockningen. Få se om jag hinner blocka idag eller i morgon. Färgerna är ju helt underbara. Ev verklig vårsjal....


Sockar nr 9

Ett par Nutkinsockar till i Senjagarn. Dessa fick min väninna U.


onsdag 21 april 2010

Bättre förekomma än förekommas!!!

Jag tänker inte vara med om en så lång "kylaperiod" en vinter till som det varit denna vinter.
Känns som om man inte var utanfördörren de 7-8 veckorna efter jul.
Åtgärder är alltså vidtagna för januari 2011!

lördag 17 april 2010

Sockar nr 7 och 8.

Nummer 7 är ett av mina favoritsockmönster; Nutkin socks. Garnet är Senjagarn, som jag köpt i Norge, ett mycket behagligt sockgarn att sticka i.Nummer 8 är Yarnissimas Brainless, som jag länge tittat på och tänkt sticka. Mönstret var lite trixigt, men jag fick till det till slut. Garnet är Quiltas Sock.
Tur i oturen!!!

I den här kojan klättrade Maya sista dagen på påsklovet. Hon satte sig i takfönstret och av nån anledning ramlade hon ner på marken, ett fall på ca 3,5 -4 meter...

...turligt nog var hon "olydig" och klättrade med cykelhjälmen på, vilket troligen räddade hennes huvud. Men för nyckelbenet fanns ingen räddning. Maya hade verkligen tur i oturen. Att hålla sig i stillhet i ett par veckor går väl an. Kan knappt andas när jag tänker på hur det kunde ha gått. Magnus har nu VAB:at den första veckan, så nästa är det min tur. Var till den bästa garnaffären igår och köpte lite garn inför veckan :)

lördag 10 april 2010

sockar, semester

Nu har vi kommit hem igen efter en härlig vecka i fjällen. 5 soldagar av 7 möjliga!!! Vi har tillbringat dagarna ute i skidbacken; skidåkning, solande och gott fika!
På kvällarna har vi ätit gott och somnat rekordtidigt, men blir ju så härligt trött när man varit ute hela dagarna. En dag var vi dock in till Åre för ett badbesök på Holiday Club och en snabb vända på byn.

Asta fikar i solen...

Lite stickat har det dock blivit. Nutkin-sockarna till min väninna blev färdiga och jag gav dem till henne innan jag tänkte på att fota dem, men jag har förvarnat henne om att jag kommer över med kameran endera kvällen...Gav mig på att sticka ett par Pomatomus-sockar, men jag gillade inte mönstret och garnet i kombination, tror att jag skulle haft ett annat garn. Så här långt stickade jag innan jag repade upp alltihopa och började på ett par Nutkinsockar till Maya istället. Ska uppdatera med bilder så fort jag kan.

Trevlig kväll på er!!!

fredag 2 april 2010

Brainless och påsksemester

Har stickat färdigt Astas Brainless- sockar, men damen ifråga har inte tid att modella just nu, så det blir inget "färdigt"-foto idag.
På stickorna just nu har jag ett par nutkin-sockar som min väninna ska få...
Nu packad det för fullt här hos oss. Vi ska tillbringa hela veckan i Edsåsdalen, ca 15 km från Åre.
Skidåkning och sol står på programmet.
Trevlig påsk på er alla!!!