söndag 31 januari 2010

Award

Jag har fått en Award! Tack snälla Dabelin.




Nu ska jag göra följande:
- kopiera awarden till min blogg
- berätta 7 intressanta saker om mig själv
- välja 7 andra bloggar som jag vill ge awarden till
- länka till dessa bloggar
- lämna en kommentar på bloggarna att de har en award att hämta på min blogg.




7 intressanta (?) saker om mig...


* Jag köper oftast garn utan att ha en aning om vad jag ska sticka av det. Det brukar lösa sig efteråt.



* Jag stickar mest vantar, mössor,strumpor och sjalar.



* Jag håller på att lära mig tycka om hästar, vilket går ganska bra faktiskt.



* Jag har en vän som ska starta upp en gårdsbutik och undrar om jag vill sticka nåt och sälja där. Jag har redan börjat klura lite på egna mönster. Ska bli jättespännande.



* Jag tycker om att åka skidor både utför och på längden.



* Jag älskar vårvintern, med snö och varmt, soligt väder.



* Jag skulle så gärna vilja lära mig att väva.



* Jag har valt ut några bloggar, som jag blir glad av och som ger mig inspiration, som jag sänder awarden vidare till.

Hade velat gett vidare till fler, men flera av mina favoritbloggar hade redan fått awarden.

Bilder på min färdiga Citron-sjal kommer inom den närmaste tiden.

lördag 30 januari 2010

Sådärja

Nu sitter knapparna där de ska. Hade dock ingen fotomodell i närheten...

Virkade kompistofflor

Virkade tofflor i drops Eskimå. Ett par röda, utan snoddar, till Asta och ett par lila till Astas kompis T. Varma och goa. Måste bara byta sida på knappen på ena toffeln, typiskt slarvfel ;)
Sen ska jag blocka min citronsjal.




tisdag 26 januari 2010

Hemlis-paket!!!

Ikväll när jag kom hem låg ett paket i köket och väntade på mig. Jag är barnsligt förtjust i dessa byten. Innehållet föll mig helt i smaken. Ett enfärgat sockgarn i en ljuvlig petrolfärg och supergod choklad med kardemummasmak.
Tack underbara Hemlis 6- vän...som har en blogg som börjar på S. Jag ska kasta mig in i ett djupare detektivarbete vilken kväll som helst, så får vi se om jag kan lista ut vem du är.
TACK!!!

söndag 24 januari 2010

Nya erfarenheter

Jag var aldrig en hästtjej i min ungdom. Ett nafs från en häst jag klappade i 7-8 års-ålderns satte stop för min längtan att börja rida. Detta har då ej hindrat mina barn från att vara hästtokiga. Asta gick på ridskola förra året, efter mycket tjat, och maken var den som tog på sig att följa med...Men nu krockar ridtiden med Antons hockeyträning, så nu har ridskolan trots allt fallit på min lott. Efter att ha försäkrat mig om att jag ej behöver ha nånting med hästarna att göra, utan bara finnas där, gick jag med på detta arrangemang.
Det hela gick hur som helst ganska bra om jag får säga det själv, fastän jag behövde hjälpa till lite.
"- Det verkade som om du tyckte att det var lite kul mamma, sa Asta när vi for därifrån."
- Aldrig, sa jag. Och nästa söndag är det dags igen.

fredag 22 januari 2010

Nr 4 = Pyroclastic

Blev färdig med Astas Pyroclastic-inspirerade sockar ikväll. Har följt mönstret på skaften, men gjorde en egen häl och fot. Garnet är Fame, som jag misstänker inte är ett slitstarkt garn som lämpar sig till sockar, men vackert är det.

I eftermiddags satt Anton och hans två kompisar V och M och fikade vid vårt köksbord. Jag satt och stickade. M tittade en stund på mig och sedan frågade han: -Stickar alla gamla? Jag vad svarar man på det ;D

Ordning och reda

Passade på att göra en inventering av mina garner på min lediga dag. Hur ska man sortera egentligen? Jag tycker att det ser så snyggt ut med genomskinliga plastbackar med en färg i varje...men jag bestämde mig ändå till slut för att sortera efter garnkvalitet. Min man har lovat att han ska sätta upp hyllor på väggen för att förvara dessa skatter, men än så länge står traven på golvet i klädkammaren.
Det är ju en himla tur att M inte är hemma idag...annars skulle han nog skrika KÖPSTOP!!!


onsdag 20 januari 2010

Färdiga sjalar

Ishbel stickad i Kureyon sockyarn.

Bitterroot. Garnet är ett tunnt 1-trådigt merinoullgarn. Väger endast 26 gram.







Zauberball är garnet jag stickat denna sjal i. Mönstret kommer från Marias garn.









1-trådigt ullgarn som jag färgat själv. Mönstret är återigen Ishbel som är ett av mina favoritmönster.






Gina lottar ut...

Gina firar 10000 besökare med att lotta ut detta fantastiska lyx-set. Ta chansen du med.

tisdag 19 januari 2010

Team Sweaden

Team Sweden here we come! Vilken jättekul ide´. Lutar åt vantar eller strumpor. Har ju nån vecka på mig att klura på lite olika idéer.


lördag 16 januari 2010

Blockning pågår

Det finns endast en tråkig aspekt när det gäller stickning och det är blockningen. Tog mig i kragen och blockaden min Bitterrrot-shal och en Ishbel som har legat färdig i flera månader. Få sen om jag blockar de andra två som ligger och väntar i morgon.


fredag 15 januari 2010

Röros i mitt hjärta

Snart är det dags för 2010 års Rörosmartnan. En stor folkfest med ca 75000 besökare. Jag har inte varit till min födelsestad på några år men i år ska det äntligen bli av.

Asta ska åka med Forbönderna från Funäsdalen till Röros. Så då passar jag på att ta några semesterdagar, som jag ska tillbringa hos min mormor som bor tre mil ifrån Röros. Åh, vad jag längtar!!!



torsdag 14 januari 2010

Oblockad Bitterroot

Har stickat färdigt min Bitterroot-shal, men jag har ej blockat den än. Den väger ca 30 gram och det ska bli spännande att se hur stor den blir blockad. Kommer den att bli för liten? Ska även göra den större varianten längre fram. Ska försöka blocka den i helgen.



På stickorna just nu; strumporna Pyroclastic. Garnet är Fame. Jag kommer att göra skaften långa, så att att de går ovanför stövelskaften.





måndag 11 januari 2010

Nya tv-soffan

Här kommer en bild på soffan som Magnus snickrat ihop. En gammal resårbotten kläddes om med fuskfårskinn. Det blev en riktigt skön tv-soffa till ungdomarna. Och så har vi sparat bäddmadrassen, så har vi en x-tra säng till. Frontpanelen fattas dock ännu. Den måste målas före montering.

söndag 10 januari 2010

Ledigheten är förbrukad...nu väntar vardagen igen.

Nu har 11 dagars ledighet kommit till sin ända. Att tiden ska gå så himla fort. Två ynka dagar på hela jullovet har temperaturen hållit sig under -20. Mest ledsen är Asta, för hon fick nya slalomskidor i julklapp, som hon ej fått testa än.
Det positiva är att vi fått väldigt mycket gjort här hemma som släpat. Magnus har snickrat en soffa till vårat nya ungdomsrum på övervåningen. Astas gamla resårmadrass kläddes om i fuskfårskinn och kuddar inhandlades på mellandagsrean (ska lägga in bild på den nån dag). Den blev jättebra. Tjockteven åkte ut och ersattes av ett plattare exemplar.
Igår var det då äntligen dags att installera xbox live. Jag åkte ner på stan och inhandlade den trådlösa "saken" som behövdes för att länka xbox-konsolen till den trådlösa routern i bredbandet. Jag kopplade och svor om vartannat hela eftermiddagen och kvällen och till slut ringde jag efter min datakunnige granne och bönade om hjälp. Han kom förstås och det gick inte bättre för honom. Då kom han på den smarta iden att vi skulle googla om problemet och inom två minuter hade vi svaret; min router till bredbandet var ej kompatibetlt med den trådlösa "saken" till xboxet. Då är det väl bara att gå ut på lunchrasten och inköpa en router imorgon då:(

Idag har vi bakat bullar och lagat upp några middagar till veckan som kommer. Redan på förmiddagen så hann jag med att sticka fel på Bitterroot-sjalen så jag har fått suttit och tagit upp 6 varv, vilket tog hela damernas Tour de Ski-finallopp. Nu ikväll är jag dock ikapp igen . Det mönstret är verkligen jätteroligt och jag är så spänd på hur resultatet kommer att bli.

Ikväll var det en helt vanlig söndagskväll igen; Anton var på hockeyträning och skolryggsäckarna skulle packas igen...och inga barn ville gå och lägga sig.
Och så överraskade vi barnen med att boka en fjällstuga i Edsåsdalen på påsklovet. De blev förstås hellyckliga. Vi brukar åka utför i Trillevallen, så det blir ju nära och bra. Vid eventuellt dåligt väder är det också nära till Åre där det finns både bad, shopping och choklad:)

lördag 9 januari 2010

Bitterrot!!!

Jag kunde inte stå emot denna sjal. Den är ju urläcker. Då jag har stickat mest vantar, mössor och nåt enstaka par strumpor under de senaste månaderna känns det härligt att sätta händerna i lite spetsmönster igen. Stickar i ett supertunnt, mjukt garn i merinoull som jag fick ett byte under hösten. Blev ikväll tvungen att välja om jag skulle sticka den stora modellen eller den mindra. Valet föll på den mindre, så att man kan ha den som en smidig halsduk. Risken finns att den blir för liten iom att jag stickar med så tunnt garn...eller så kanske den blir helt underbar:)




torsdag 7 januari 2010

Nr 3 = Kristina

Nu är januarisockarna Kristina färdiga. Stickade dem i lilamelerad Opal. Känns mjuka och sköna. De blev dock lite för små för mig och Asta, så de hamnar i presenthögen. Kanske de kommer till en kusin så småningom.





Nu är jag lite sugen på att sticka dessa eller denna här. Eller varför inte båda. Sen ska jag erkänna att jag har ytterligare en Ishbel på stickorna också.

tisdag 5 januari 2010

Hur många par sockar blir det på ett år?

Jag har funderar ett tag på hur många par strumpor det blir på ett år egentligen. Finns väl bara ett sätt att ta reda på det!


Sockar nr 1 och 2.
Anton är i det närmaste strumplös, så det blev ett tjockt par i Garngrossistens Raggsocksgarn i en härlig torkos ton.
Det gråa garnet är Drops Delight. Garnet är mycket mjukt, men verkar inte vara så slitstarkt. Men man kan ju alltid ha dem som "myssockar".

Det är ju så himla kul att sticka sockar (och vantar). Jag har tänkt att jag ska vara lite flitigare i Stickameras sockklubb i år, så nu är första sockan - Kristina - på stickorna. Roligt mönster och snygga blir de...bilder kommer om någon dag.

måndag 4 januari 2010

Dubbelstickade mössor

Här kan man vara med i en utlottning om en valfri dubbelstickad mössa.

1-årsfirande

Rosenvante firar 1 år med sin blogg. Utlottning med fina priser. Nu är det bara att hålla tummarna.

söndag 3 januari 2010

Mitt Decennium!

  • 2000: Året då vi bestämde oss för att lämna Funäsdalen i Härjedalen för att flytta till Östersund. Efter att ha velat i flera år, sökte jag till Sjuksköterskeskolan och kom in. Vi köpte radhus och jag och Asta flyttade in i augusti. Magnus fick veckopendla iom att han jobbade kvar i Funäsdalen.
  • 2001: Magnus fick jobb i Östersund och familjen bodde tillsammans igen. Året präglades av studier. Tillbringade en vecka i släktens gamla "säter". Plockade bär och fiskade. Min yngsta faster gick bort alldeles för tidigt i en ålder av 42 år. Blev gravid och fick därför läsa en del extrakurser på skolan, så att jag skulle kunna vara kvar i min klass.
  • 2002: Anton föddes i början av året och jag tillbringade våren med att skriva b-uppsats. Magnus var föräldraledig på sommaren och jag gjorde praktik och var ikapp min klass igen när höstterminen kom. Jag och Magnus gifte oss.
  • 2003: Året jag avslutade mina sjuksköterskestudier och mottog min Sjuksköterskelegitimation. Bler erbjuden jobb på en gång på Geropsykiatrin, vilket jag tog. Detta är också året då jag slutade röka. Hade rökt i många år, hållit uppe under varje graviditet, börjat röka igen efter graviditeterna MEN hade bestämt mig för att inte röka efter jag blev färdig sjuksköterska. Så jag slutade två dagar före jag började jobba och har aldrig rökt igen sedan dess (detta är ett av mitt livs klokaste beslut).
  • 2004: Fick fast anställning på Geropsyk i januari och fick tre veckor senare meddela min arbetsgivare att jag var gravid igen!!! Helt oplanerat, men vi var lyckliga ändå :) Maya kom till världen i slutet av sommaren och jag var barnlelig hela hösten. Började tröttna på att bo i radhuslägenhet, så vi köpte en tomt i vackra Dvärsätt och beställde ett hus.
  • 2005: Sålde lägenheten och flyttade till en hyreslägenhet. Ett jobbigt år, då studiefrämjandet hade en musiklokal våningen under oss som utnyttjades under dygnets alla timmar. I början på december flyttade vi äntligen in i vårt nya hus.
  • 2006: Var nog ett lugnt år utan större överraskningar. Den jobbigaste sommaren i hela mitt liv, då hela tomten skulle färdigställas. Vi kapitulerade till slut och köpte färdig gräsmatta som skulle rullas ut. Började arbeta med akutpsykiatri, på klinikens intagningsavdelning.
  • 2007: Tror att det var detta år som jag utbildade mig till Slöjdklubbshandledare och jobbade en del med detta. Annars hände det nog inga stora saker.
  • 2008: Dags att bygga garage. Varm sommar, vi var ute mycket. Anton började äntligen i skolan (han hade längtat så länge). Dags att skriva c-uppsats och jag blev i samma veva erbjuden ett vik på psykakuten, som jag hoppade på. Kom in på Psykvuben på höstterminen och jag fick fast tjänst på psykakuten.
  • 2009: Hela våren ägnades åt att skriva D-uppsats (ALDRIG mer) och jag fick till slut min examen som "Specialistsjuksköterska i Psykiatri"och en Magisterexamen i omvårdnad. Hade en otrolig skön höst, där jag endast behövde ägna mig år familjen och jobbet utan att ha en massa pluggande hängande över mig. Ett stort mörker under senhösten var dock att min gudmor och faster hastigt gick bort, endast 63 år gammal. Hon fattas mig oerhört. Året och Decinniet avslutades i Härliga Härjedalen tillsammans med släkten. Magnus följde sin tradition och körde taxi på nyårsafton. Under våra 13 år tillsammans har vi endast firat nyår tillsammans två gånger. Vem vet, kanske är det dags igen nästa årsskifte!

Hur blir 2010 då? Jag hoppas och tror att det blir minst lika bra som 2009. Jag har ett fantastiskt jobb och arbetskamrater, och en helt underbar familj. Jag hoppas också att mitt yrke kommer att ta mig till Norge för några korta perioder, särskilt nordnorge lockar...Vi får väl se...

Jag kommer att sticka som aldrig förr, framför allt tvåändsticka. Jag ska ta mig i kragen och bättra mig när det gäller strumpstickandet, som jag försummat en tid. Jag har också länge suktat på några fina koftor...som kommer att sitta jättefint på mig när jag halverat min vikt och blivit smal =)))