torsdag 31 december 2009

SYTYCK- avslutning

Mössan blev äntligen fotograferad! Dessa tvåändstickade mössor och vantar blir ju underbart varma iom att stickningen blir dubbel. Garnet är tretrådigt ullgarn, som är mjukt och skönt.
Kommer att fortsätta med tvåändstickningen. Fantastiskt roligt att se hur både ensfärgade strukturmönster och tvåfärgade mönster växer fram. Ska nog också ge mig på ett par tvåändstickade strumpor så småningom.
Tack än en gång Lisa för ditt initiativ till denna fantastiskt roliga utmaning!!!
Gott Nytt år till er alla!

onsdag 30 december 2009

SYTYCK-sammanfattning

Fick ett paket till i mellandagarna från min Hemlis 6-vän! Två nystan av Drops nya sockgarn; Delight. Färgen var grå -jättesnygg. Min son paxade ett par strumpor på direkten. Tack igen , snälla hemlis-vän!!!
Min dator är fortfarande trasig, så jag kan ej lägga in bilder än, men jag ska hämta den ikväll. Hårddisken hade kraschat, vilket innebär att jag ej har några foton kvar varken från familjelivet eller stickandet. Detta försvårar sammanfattningen av SYTYCK. Jag vill i allafall börja med att tacka Lisa för detta fantastiska initiativ. Mitt stickliv har verkligen fått en betydelsefull komponent till: Tvåändstickningen! Dels har det varit intressant att läsa historien om stickning och då framför allt tvåändstickningen. Har börjat från grunden med enfärgade vantar och så småningom tvåfärgade vantar. Har verkligen fastnat för enfärgade vantar med strukturmönster, De är ju så vackra. Har gjort två par till här runt jul. Ett par vita med strukturmönster, som blev present till en vän och ett par likadana i grått som min syster fick. Dessa är dock ej fotade. Slutspurten blev en mössa i vinrött och grått som jag ska fotografera och lägga ut imorgon. Tvåändstickad mössa är verkligen varm och passformen blev jätteskön. Bild i morgon alltså, om allt går som planerat.
Mitt mål med utmaningen var att sticka ett par vantar. Jag lyckades med det och har även fördjupat mina kunskaper och kan nu applicera dessa på både vantar och mössor och även andra stickobjekt.
Det har varit fantastiskt roligt att följa allas framsteg på bloggarna. Denna utmaning har verkligen satt sina spår i Stickvärlden.

onsdag 23 december 2009

Kall Jul

Nu har vi redan tillbringat ett par dagar i Härliga Härjedalen. Det är fantastiskt fint i naturen. Grenarna böjer sig av den vita gnistrande snön. Oj, vad jag längtar tillbaka hit ibland...Började ledigheten med begravning. Mitt i allt det jobbiga träffade jag kusiner och annan släkt som man inte träffar så ofta annars, vilket är roligt. Det är skönt att ha familj och släkt runt sig sådana här gånger. Nu går vi vidare, med fina minnen bevarade i våra hjärtan. Har även hunnit med en tur över till mormor och morbror med familj i norska Brekken (tre mil från Röros).
Termometerna pendlar här mellan -23 till -30, så barnen är endast ute korta stunder och gräver grottor och åker skidor. På förmiddagen har vi bakat julbrödet och nu står julskinkan i ugnen. Snart är allt klart för julens start; Uppesittarkväll. För mig är det bästa kvällen på året, alla förberedelser är klara, familjen har samlats och alla sitter ner tillsammans. Glöggen och pepparkakorna med ädelosten har dukats fram. Sen är det bara att njuta!!!


Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett härligt Nytt Stickår!

lördag 19 december 2009

Frustrerande

Mitt paket till min Hemlis-vän har legat färdigt i 2 veckor, men iom att datorn krånglat och slutligen kraschade så har jag ingen adress kvar. Väntar intensivt att få hjälp av Ulrika på Stickamera. Vill ju att paketet ska komma fram före jul.
Jag har verkligen fastnat för tvåändstickningen. Jag har stickat ett par vita vantar denna vecka och när jag höll på med tummarna kände jag att det var en arbetskamrat som skulle ha den. Sagt och gjort, jag gav den till Gun-Britt i fredags. MEN jag glömde att fota dem! Jag ska be henne att få fota dem nån dag efter jul. Ett nytt par i ljusgrått är på stickorna.

Just nu har jag lakritskola på spisen som jag strax ska hälla upp. MUMS. Den är ju helt underbar.
Ska inom de närmaste dagarna göra en sammanfattning över mina SYTYCK-projekt, oj vad tiden går fort.

onsdag 16 december 2009

En tråkighet kommer sällan ensam...

Jag köpte en ny, dyr, fin dator för ca 1 månad sen. Plötsligt gick det inte att starta den förra lördagen. BOOTFAILURE!!! var det enda som kom fram på skärmen. Jag kontaktade Alinas support och fick rådet att åka tillbaka till affären för undersökning. I förrgår kväll ringde datateknikern och frågade om jag hunnit lagra några viktiga saker på hårddisken!!!??? Han trodde att det var hårddisken som kraschat.
Jag har i och för sig inte hunnit flytta över så mycket, men våra foton från 2007- nu hade jag lagt över, men ej hunnit köra nån backup. Fy f*n. Han lovade att han skulle göra vad han kunde för att rädda mina foton. Jag har ej hört nåt mer i från honom, men jag väntar med spänning.
Typiskt nog så har jag köpt digitala fotoramar till barnens mormor och morfar, farmor och farfar, så risken är ju att jag måste tokfota barnen i helgen så att vi har några bilder att lägga in i ramarna.
Har i alla fall ett par dagars semester nu för att hinna med alla förberedelser till julen.
Denna jul kommer dock att gå i sorgens tecken. Vi får börja vår julledighet med att ta adjö av min kära faster och gudmor som alldeles för tidigt ryckts ifrån oss. Ibland är livet verkligen orättvist. Hon gick i våras i förtida pension för att verkligen kunna njuta av livet och barnbarnen, men då slog sjukdomen till. Hon kommer verkligen att lämna ett stort tomrum efter sig. Hoppas hon har frid där hon är nu.

På stickfronten går det i sakta mak. Har ju nu två fantastiska "sjal-garner" liggande, men jag kan ju inte välja mönster. Ishbel är ju aldrig fel, men jag har ju gjort flera stycken. Är dock lite nyfiken på Gail. Medans jag funderar på saken stickar jag i alla fall ett par vita tvåändstickade vantar. Bilder kommer så småningom.
Om jag ska avsluta med något positivt, så kan jag berätta att vi äntligen fått snö, och temperaturen ligger just nu på -15 grader. Det är vinter det :)

söndag 13 december 2009

Selbuvantar


Ett par Selbuvantar till Maya. Det svarta är Sandnes Lanette och det röd-gula är ett handgärgat tvåtrådigt ullgarn som jag fick i ett byte för ett tag sedan.

lördag 12 december 2009

Rosa mössa

Köpte mera trikåtyg idag och fick på eftermiddagen hjälp av Maya att sy rosa mössor.




Passade på att fästa trådar på mina virkade vantar i gårkväll under idol. Garnet är handgärgat, jag fick det i ett byte under hösten. Mönstret är ett hopplock av flera mönster som cirkulerar på nätet. Vantarna blev väldigt snygga, tycker jag, men inte så sköna att ha på sig.


fredag 11 december 2009

Trikåmössor

Jag har ofta stått och tittat på de snygga trikåmössorna jag sett i fönstret hos en tygaffär i stan. Hur svårt kan det va?! tänkte jag en dag och gick in. Köpte tyg i en färg och den trevliga expediten skrev och ritade hur jag skulle klippa och sy. Jätteroligt och jättelätt, upptäckte jag när jag provade i går kväll. Så idag ska jag gå och köpa lite mera tyg, i flera färger. Har visst en
beställning redan på en rosa mössa =)

Idag har jag ledig dag, så idag ska mitt hemligpaket färdigställas, så att det kommer fram före jul. Måste bara införskaffa ett par smågrejor till så att det blir ett riktigt bra julpaket.

måndag 7 december 2009

TACK min hemliga vän.

Ikväll när jag kom hem låg ett paket och väntade på mig på köksbordet. Det var från min Hemlis 6 - vän och innehållet var helt underbart; härlig choklad, en skyddsängel och ett underbart grönt garn i merinoull!!! Vilken fullträff. Jag ska skynda mig att sticka färdigt de vantar jag håller på med nu så att jag kan påbörja någon härlig sjal sen, till mig själv förstås =)
Tack, än en gång!

söndag 6 december 2009

Pepparkaksbak

Har varit lite okurant några dagar, men idag har krafterna äntligen återvänt.

Förmiddagen tillbringade jag och Anton på Jamtlis julmarknad. En härlig årlig tradition.

Eftermiddagen gick i bakets tecken. Först bakade de två minsta barnen pepparkakor och sedan blev det Astas och kompisen Tildas tur. Att baka pepparkakor är kul, fastän man snart är tonåring!!!

Nu ska jag baka ut min saffransdeg :)))

tisdag 1 december 2009