söndag 29 november 2009

Ny bok!!!

För ett år eller två sedan köpte jag Terry Sheas bok; Selbuvotter. Jättefina mönster. Nu har den norska översättningen kommit. Gissa om jag är sugen. Hifa utlyser även en tävling om den finaste Selbuvotten! Hur ska man kunna välja den? Det finns ju nästan bara fina!
Hur som helst hoppas jag att tomten är snäll i år =)

lördag 28 november 2009

Julbestyr

Under veckan som gått har jag stickat en Rose red till mig själv. Denn är just nu blockat över en tallrik, och jag hoppas verkligen att den är lagom till mig. Nästa projekt blir nog några par strumpor som ska bli julklappar.



Idag har halva dagen gått åt till att stå på Julbasaren som Astas klass anordnar. Dagens uppdrag var att stå och sälja bröd, julgodis, tunnbröd och kransar. Alla inkomster går oavkortat till klassens lägerskola till Danmark i vår.
Resten av dagen har jag och maken ägnat åt att möblera om i vardagsrummet. Vi blev nöjda, men upptäckte att vi inte har tillräckligt med antennkabel hemma, så det blev en kväll utan tv. Det är faktiskt inte så dumt. Då åkte högen med juldukar fram för strykning. Då hittade jag även dessa små Julklappssäckar som jag sydde till barnen för några år sedan. Perfekta till småklappar på julaftonsmorgon.

tisdag 24 november 2009

Inspirationsbrist!!!

Kan inte bestämma mig för vad jag ska sticka nu. Känner mig lite mätt på tvåändstickning just nu och skulle vilja göra nåt annat emellan. Kanske Rose Red till mig själv???
Snälla ge mig förslag!!!

söndag 22 november 2009

En helt vanlig helg med SYTYCK-inslag

Hur ska man hinna göra allt som ska göras på en enda helg??? Inser ju nu att jag borde jobba mycket mindre, typ 75 % för att kunna vila lite i alla fall på helgen. Men, småbarnstiden går ju fort säger de som nu har vuxna barn... Vi har städat, bakat till skolans julbasar nästa helg, plockat ris till dörrkransar, lagat upp middagar för kommande vecka och så har vi varit till kyrkan och lyssna på våra blivande konfimander. Helgen avslutas med skridskoskola och hockeyträning. En helt vanlig helg med andra ord.
Har trots detta stickat klart mina svarta tvåändstickade vantar. Det blev som väntat barnstorlek. Gillar mudden skarpt. Det blir nog fler så småningom.

lördag 21 november 2009

Lussekatter


Idag har jag och Maya äntligen bakat lussektter som vi så länge längtat efter. 80 stycken blev det. Men vilken chock jag fick när jag var till affären och köpte saffran i morse; 38 kr för 1 påse!!!

Skörden har tydligen varit dålig i år. Men gott är det!!!

fredag 20 november 2009

Jag kapitulerade

Veckan har bara rusat förbi. Jäkt och stress. Till råga på allt fick jag parkeringsböter I GARAGET PÅ JOBBET!!! där jag betalar hutlösa 200 kr/månad. Varför då? Jo jag hade råkat sätta en annan parkeringslapp framför mitt parkeringstillstånd. Detta kostar mig alltså 400 pix. Detta ska jag försökar ordna upp efter helgen. Kanske lika bra att det får gå några dagar så att jag lugnar ner mig lite.
Men nu är det äntligen fredag och jag kapitulerade och svängde förbi Max på vägen hem och handlade middag till hela familjen. Nån gång kan man väl få göra det...Barnen blev i alla fall lyckliga (och jag slapp laga mat). I morgon blir det nog till att baka lussekatter.

måndag 16 november 2009

Vinsten!!!

Idag kom överaskningen från Johanna som jag vann i hennes Rosa lotteri. Gissa om jag tycker om detta garn. Det kan ju inte undgått någon att en av mina absoluta favoritfärger är röd.
Detta garn kommer snart att omvandlas till en sjal, kanske en Ishbel eller en Damson.

En annan glad överaskning var ju att det finns, en för mig helt ovetande, garnaffär med handfärgade garner bara någon mil ifrån där jag bor. Helgutflykt???!!!
Tack, ännu en gång Johanna!

söndag 15 november 2009

Utlottning hos anna

Anna firar att hon haft 100 000 besökare på sin blogg, med en utlottning av fin-fina garner. Hoppas på tur...

lördag 14 november 2009

En svart vals, med smygande steg in i koreografens värld

Inspiration till olika tvåändstickade kastar sig över mig från alla håll. När jag stickar en sak, har jag redan hittat uppslag till nästa objekt. Häromdagen tittade jag in på Marias blogg. Därifrån länkade jag mig vidare till denna blogg där ett par av de vackraste vantar jag någonsin sett fanns.
Därav inspirationen till dessa som jag började att sticka på i går kväll. Sakta men säkert utarbetar jag någon form av mönster, som jag hoppas ska resultera i några liknande vantar i alla fall. Har inte tänkt på att svart kan vara en färg som passar till tvåändstickade mönster, men ack så fel jag hade. Nu återstår att klura ut hur ovansidan på vanten ska se ut...


torsdag 12 november 2009

Det blev ett par till...

...detta mönster är ju superroligt och enkelt att sticka. Den perfekta tv-stickningen alltså, så det lär nog bli några fler par. Garnet har jag färgat själv. Detta par paxades av sonen...




Har fastnat för en kofta jag såg på Annes blogg, Plum Frost Cardigan. Den är fantastiskt vacker. Ska klura lite på vilket garn och vilka färger jag vill ha. Finullgarn verkar fungera bra. Det är jättelänge sedan jag stickat nån kofta eller tröja till mig själv. Kanske det är dags???

onsdag 11 november 2009

Nattjobb och influensavaccin

Har bytt bort mitt vanliga 8-17 jobb mot två nätter denna vecka. Det är alltid roligt med lite omväxling. Saknar ibland att arbeta på avdelning i stället för mottagning. Men båda ställena har sina fördelar. Praktisk som man är så tänkte jag att det kan vara ett bra tillfälle för barnen att ta sitt influensavaccin iom att jag ändå skulle "vara hemma" idag (slutade kl 3 inatt). Sagt och gjort, vi gjorde slag i saken igår em. Blev väckt kl 7 i morse och det var bara att konstatera att de två minsta barnen inte skulle till skola och dagis idag. Anton hade väldigt ont i sin arm och Maya mådde inget vidare. Men med några filmers hjälp fick jag ändå somna om till kl 10. Barnen har piggnat på sig och nu packar vi skol- och dagisryggsäckar för morgondagen igen.

söndag 8 november 2009

Rosa vinst


Jag vann!!! utlottningen hos Johanna. Jättekul, jag vinner aldrig någonting i vanliga fall. Det ska bli jättespännande att se vad överaskningen är :)))

lördag 7 november 2009

Tavlor och vantar

Har köpt en del nya tavlor de senaste månaderna och idag gjorde vi äntligen slag i saken och plockade ner alla våra tavlor och "började om". Äntligen blev det lite ordning och reda på väggarna, vi är mycket nöjda. Därför har det inte blivit mycket stickat idag. Har dock stickat tummar på vantarna med flätor på . Garnet jag använde till vantarna var Heavens hand, som är ett av mina favoritgarner när det ska vara lite tjockare ullgarn. Jag älskar verkligen handfärgade garner. Passformen blev kanonbra, men vad ska jag göra med två par? Någon som har ganska små händer (6,5-7) och behöver ett par? hör av er.



torsdag 5 november 2009

Valsen går vidare, eller är det en foxtrot?


Är verkligen inne i en "vant-period". Det blir så himla sköna vantar när man tvåändstickar. Denna andra del i min SYTYCK-utmaning var att sticka ett par tvåfärgade vantar. Hade tänkt mig att sticka i vitt och cerise, men cerisa fanns inte att tillgå i garnaffäran, därför blev det denna rosa/lila färg istället. Det jag funderar på nu är om jag ska brodera något på vantarna eller ej. Får fundera lite på det.
Undra hur bra tvåändstickning passar till strumpstickning??? Utmaning 3???
Hade ett par härvor Heavens hand hemma och en av dessa håller på att förvandlas till vantar med en fläta på. Jag gillar detta garn skarpt; skönt att sticka med och så är det handfärgat.

tisdag 3 november 2009

Höstrusklotto

Josefine anordnar ett spännande höstrusklotto! Var med du också!!!

Garn och Te.

Åh, vad jag gillar stickameras byten. Idag låg ett paket i brevlådan när jag kom hem. Paketet var en höjdare som innehöll te (som är jättegott), pralinkulor och garn i en härlig färg. Är jätteglad över innehållet och jag gillar verkligen att sticka i Opal. Har redan spanat in sockar som ska stickas.
Tackkramar i massor till dig Ida.

Pst! Pralinerna är redan slut!!!

söndag 1 november 2009

Helgens höjdare!!!

Dessa vantar blev en succe. Färgen är så snygg och passformen är perfekt. Jag hade tänkt mig att ha dessa vantar själv, men hann knappt sticka dem färdigt innan Asta snodde dem. Mönstret är taget ur Ann-Marie Nilssons nya bok. Garnet är Eskimå.

SYTYCK-utmaningen

Långsamt går faktiskt i mål... äntligen är mina första enfärgade tvåändstickade vantar färdiga. Är nöjd med resultatet, trots mitt dåliga garnval (Gästrike tvåtrådiga). Passformen blev otroligt bra, vantarna passar mig perfekt.