söndag 27 september 2009

Rose Red

Min dotter Asta önskade sig Ysoldas Rose Red till hösten.
Garnet blev Drops Alpacca och stickor nr 3,5. Storleken blev inte vad jag hoppades, den blev för liten. Men Maya blev glad, men sa efter en stund; "-Men jag tänker inte ha den ute på dagis om de andra barnen skrattar åt mig!"
Får göra en ny till Asta, tur att mönstret var så roligt.
lördag 26 september 2009

Jag har fått en Award!!!

Jag fick denna utmaning av Eva, att berätta 10 saker om mig själv.

* Halvnorsk härjedalska boende i Jämtland.
* 37 år gammal.
* Har 3 underbara barn, och en man.
* Har världens roligaste yrke: Sjuksköterska.
* Är tokig i allt som har med garn att göra, främst stickning.
* Skulle vilja lära mig att nålbinda.
* Har alldeles för lite fritid, men om jag hade mer skulle jag vilja lära mig att väva.
* Har en hemlig last: Formel 1.
* Har lite för många kilon.
* Läser en hel del böcker.

Detta var 10 saker om mig. Skickar denna award vidare till några som jag skulle vilja veta lite mera om;
- Johanna och Josefine.


fredag 18 september 2009

På stickorna...

Idag har jag kokat äppelmos, då är det verkligen höst. Det blev både vanlig äppelmos och lite med tillsats av kanel, gott på gröt.


På stickorna har jag en sjal från Marias garn. Garnet är Zauberball i en ljuvlig grön färg.
Mössa, vantar och sockar.

Jag har legat på latsidan när det gäller bloggandet denna vecka, men jag har inte varit lika lat när det gäller stickandet.
Mina selbuvantar har äntligen fått tummar. Garnet är Drops karisma och det blev herrstorlek på dessa. De hamnar i julklappshögen.

Så stickade jag klart sockarna i mitt handfärgade Karismagarn. Jag plockade mönsterdelar ur flera olika mönster och kompnerade ihop. När jag hade stickat klart båda och fäst alla trådar så ser jag till min fasa att de inte blev helt identiska. Två ränder i vitt fattas på ena sockan :(
Min ena dotter tyckte att det absolut inte gjorde nåt, så hon får ha dem till mysstrumpor om hon lovar att inte använda dem utanför husets väggar. Nä, jag blev inte nöjda med dessa.

Så var det äntligen dags för mössan jag hittade hos drops. Det blev bra passform på den och Asta tyckte jättemycket om den.
onsdag 9 september 2009

Sockar på gång

Äntligen kommer mitt eget handfärgade garn till användning. Trodde kanske att Drops Karisma skulle vara lite för tjockt att sticka strumpor av, men det blir riktigt goa, tjocka vinterstrumpor.
Ska nog göra ett par till sen, men med lite grövre stickor. Nu har jag använt nr 3 och de känns kanske lite kompakta.
Är helnöjd med den gröna nyansen. Jag har ju länge letat riktigt grönt sockgarn utan framgång, men nu ska jag färga mitt eget i fortsättningen.

söndag 6 september 2009

Höst = vantar

Kan inte låta bli att plocka fram Terri Shea´s bok Selbuvotter när hösten kommer. Vantarna i boken blir dock lite små i storleken om man stickar av Sandnes lanette, vilket jag gjort tidigare, så nu provar jag att sticka dem i Drops Karisma. Nu blir de lite stora istället. Får klura lite på om man kan justera mönstren lite. Nu är det bara tummarna kvar och det får vänta till en kväll när jag inte tittar på film på samma gång.
Nu ska jag klura på något mönster till några vinter/julstrumpor i karisma...

torsdag 3 september 2009