söndag 30 augusti 2009

Hösttröja

Astas långtröja som är stickad med dubbel tråd av Drops Alpacca är äntligen färdig, lagom tills hösten är här. Kan verkligen rekommendera att sticka med dubbel tråd av detta garn; den blev alldeles lagom tjock, väldigt varm och väldigt mjuk. Passar utmärkt att användas tillsammans med en täckväst under svala höstdagar.


Vilka fina vinster...

Den här tävlingen vill man ju inte missa, vilka vinster!

lördag 29 augusti 2009

Höstmössan som blev vintermössa

Det blev en patentstickad "hängmössa" av Eco ullen. Maya älskade färgen, men tyckte att den var lite för tjock för att vara en höstmössa. Kan inte annat än att hålla med, så det blir till att sy i ett foder av muddtyg eller fleece och invänta vinter.



Nybörjaralster

Med stor spänning var det dags att lossa de formar jag gjutit i. De har nu stått i 2 dygn och brunnit. Är jättenöjd med dessa nybörjaralster. Rabarberbladet måste nog ligga och torka några dagar, så att det går lite lättare att dra bort det. Blomkrukorna ska målas, men jag vet inte i vilken färg än, kanske vit. Fågelbadet vet jag inte än hur jag ska göra med.

fredag 28 augusti 2009

Lunch-shopping

En snabb prommenad på lunchrasten till panduroaffären gav detta resultat.

Jag har alltid varit noga med att avsluta ett projekt innan jag startar ett nytt, men nu får det bli ett undantag. Anton får vänta ett tag på sin andra strumpa och Astas tröja får vila nån dag. Nu måste jag bara sticka en mössa till Maya i detta underbara garn; M&K Eco ull color, i Cerise.

Har faktiskt inte stickat alls på några dagar, har varit fast i böckernas värld. Kajsa Ingermarssons senaste bok "Bara vanligt vatten" kan jag verkligen rekommendera. Den gick inte att lägga ifrån sig.

I går kväll var jag på kurs med vår slöjdförening "Visa Mig". Vi lärde oss att gjuta olika saker för trädgården i finbetong. Glömde naturligtvis kameran, men ska fotografera alstren om ett par dagar när betonen stelnat. Jag gjöt ett fågelbad med hjälp av ett rabarberblad och så blev det ett par trekantiga blomkrukor. Är sugen på att prova detta igen, det var verkligen jätteroligt.

torsdag 20 augusti 2009

Paket till stickhjälpen

Nu har jag gjort iordning mitt paket till Stickhjälpen. Det blev bara två yemenvästar denna gång, men det blev en del annat som jag hoppas kommer till någon nytta.
Jag stickar vidare på Antons blåa strumpor med falska flätor.
Vill bli klar så fort som möjligt så att jag får sticka ett par i Zauberball, som jag inte kunde låta bli att köpa häromdagen. Och så har jag fått hem mera garn till Astas långtröja... Ibland har man ingen inspiration och ibland har man obegränsat.
...snart är det helg också och svampskogen väntar...

söndag 16 augusti 2009

Långtröja

Har kommit igång med äldsta dotterna långtröja från Drops. Stickas med dubbel tråd av Drops Alpacca. Kan verkligen rekommendera det. Tröjan blir jättehärlig; lagom tjock och jättemjuk.
Gjorde dock som jag brukar; stickar på alldeles för långt innan jag mäter eller provar. Så blev det även denna gång. Jag stickade både kroppen och ärmarna och halva oket innan Asta provade. Då visade sig det att ärmarna var 7 cm för korta och lite för tighta! Så nu har jag repat upp ärmarna och stickat nya, och väntar nu på mera garn från vår fantastiska garnaffär här i Östersund, Garndesign och Inspiration på Frösön.

I väntan på detta blir det väl ett par strumpor kan jag tänka. Anton har beställt ett par i blått till hösten.


söndag 9 augusti 2009

Summer Sox








Så här fina blev Coockie A´s summer sox. Dock lite små, ca storl 34. Trodde jag hade för lite garn för ett par i vuxenstorlek, men nu fick jag istället garn över.




På stickorna just nu finns denna tröja från Drops. Ska bli en överaskning till min dotter som är nere i Härjedalen.

torsdag 6 augusti 2009

Tävling

Utlottning i mormors bod. Självklart vill jag pröva lyckan...

onsdag 5 augusti 2009

Emergency knitting

Jag visste inte att jag behövde en sån här. Men nu vet jag....


måndag 3 augusti 2009

Vart tog all den lediga tiden vägen???

Nu är man inne på andra jobbarveckan efter semestern redan. Jobb hela dagarna, tvätta, städa och laga mat på kvällarna. Sticka??? Ja, en halvtimme framför nyheterna innan man stupar i säng igen. Har i alla fall stickat färdigt Coockie A's Summer sox, men resten av familjen har åkt ner till Härjedalen så det finns ingen med lagom stora fötter hemma, så bilder kommer väl till helgen. Har ikväll i allafall avslutat ett ufo; en mohairkofta till yngsta dottern som legat omonterad i flera veckor. Får väl springa och köpa knappar på lunchen imorgon.
Vet inte riktigt vad jag ska börja på för något stickprojekt nu, men funderar lite på en Swallowtailsjal eller så blir det nåt par Selbuvotter. Får fundera på det ett par dagar. Ska passa på att gå på bio i morgon kväll, nu när jag är ensam hemma. Vilken film? Sommaren med Göran så klart!