torsdag 30 juli 2009

En utlottning...

Stickäventyr firar 10000 besökare. Självklart vill man vara med:)

söndag 26 juli 2009

Födelsedag...

Tant kofta fyller snart 1 år. Självklart vill jag vara med i hennes utlottning.

Sockabstinens!!!

Nu har jag stickat två Yemenvästar och lider av fruktansvärd sockabstinens. Vad är det som gör att det är så fantastiskt roligt att sticka sockar??? Hela familjen (och större delen av släkten) har sockar i överflöd så det är ju inte det behovet som styr. Jag har alltid älskat snygga sockar. Ja, nu blir det i alla fall ett par till. Cookie a´s Summer sox är på stickorna och bilder kommer inom ett par dagar.
Börjar få slut på ensfärgar sockgarn. Jag skulle vilja ha ett sockgarn i klargrön färg. Förslag någon på vart jag kan få tag på det??? Jag har kollat lite grann på svenska garnsajter, men utan att hitta det jag söker.

torsdag 23 juli 2009

Jag vill också hjälpa till...

Jag vill också hjälpa Stickhjälpen att få ihop Yemenvästar. Den första är klar och den andra är på stickorna.
Anta urmaningen du också!!!

söndag 19 juli 2009

Polly Jean

Har tillbringar en vecka i härliga Härjedalen. Ovanligt lite mygg och knott, så vi kunde sitta ute på kvällarna. Det blev inte så mycket stickat, men juli månads sockar; Polly Jean blev avverkade. Stickade dem i Sandnes Lanette och stickor nr 2,5. Jätteroligt mönster och sockarna blev väldigt fina.


fredag 10 juli 2009

Jag är såld...

...på denna helt underbara kjol. Jag har börjat virka den men i en turkosaktig färg istället för grå, men jag ska absolut göra en grå också längre fram i höst. Det är alltid lika spännande när Drops släpper nya mönster. Dessa är höst- och vinternyheter 2009/10.


Den här kjolen är också väldigt snygg...Jag blir jättesugen :)

Det finns massor av andra mönster också som nog kommer att avverkas under hösten.



onsdag 8 juli 2009

Tävling.

Stickhjälpen har en tävling. Självklart vill jag ha chansen att vinna någon av dessa fina priser.

Pimpade hårsnoddar

Ikväll blev rätta tillfället att prova pimpa hårsnoddar, under Morden i Midsommer. Kul grej; endast fanasin sätter gränser för färgkombinationer. Perfekt sätt att göra av med restgarner och ett tillfälle att piffa upp tråkiga hårsnoddar. Beskrivning hittade jag här.

måndag 6 juli 2009

Utlottning!!!

Garnängeln firat 2 år med en finfin utlottning. Naturligtvis deltar jag.

Rani och Annas axelvärmare

Så var juli månads pulsvärmare, Rani, färdiga. Är inte så himla förtjust i att sticka med pärlor men dessa gillar jag. Snyggt mönster och lätt diagram att följa, perfekt att ha med sig på stranden. Detta blir nog en julklapp till någon. Kanske till mormor???



Har även stickat färdigt Annas axelvärmare. Gjorde den dock lite större än mönstret (11+11+11 snibbar). Denna är en given favorit och kommer att bli flitigt använd i höst och vinter. Garnet är Heavens hand, som är ett av mina favoritgarn.

söndag 5 juli 2009

En familj där nu alla har samma efternamn!

Bröllopet förra helgen var fantastiskt vackert. Vigseln ägde rum på "Vitäggen" en liten bit ifrån vackra Mittåkläppen i Härjedalen. Mygg och broms deltog också. Bröllopsmiddagen gick av stapeln i Bruksvallarnas Stugby, fantastiskt gott och framförallt trevligt att träffa vänner man inte träffar så ofta.



Vackra Mittåkläppen. Det är vid sådana här tillfällen som man inte förstår hur man kunnat flytta härifrån en gång. Dessa vidder tar andan ur mig. Härjedalen är verkligen den vackraste delen av Sverige.