måndag 25 maj 2009

Kai-mei




Kai-mei är ett jätteroligt mönster, av Coockie a. Jag är mycket nöjd med resultatet. Jag använde Hjertegarns 4-trådiga sockgarn. Dessa får ligga i presenthögen ett tag i väntan på...

tisdag 19 maj 2009

Hjälpstickan fyller 1 år.

...det firas med en utlottning av en stickpåse!!! Den chansen vill man ju inte missa.

Angee

Mitt första par sockor ur Cookie A's underbara bok, Sock innovation. Ett fantastiskt roligt mönster, som även var enkelt. Använde Trekking Pro Nature-garn som jag inhandlat hos Garnkorgen, men som jag färgat själv. Jag är mycket nöjd.


med resultatet.


Hälen där man lyfter varannan maska blev jättesnygg...







fredag 15 maj 2009

En cool man....

En sån här skulle jag verkligen vilja ha. Min man tycker att det verkar vara en onödig sak, men vem bryr sig om det. Men varför säljs de i två-pack. Ja, man kan ju beställa tillsammans.


Emerald fingerless mittens

Nu är Maj månads fingerlösa vantar färdiga. Jag hoppade över "bollarna" för jag tyckte inte riktigt om dem. Dessa vantar ska jag behålla själv. Sommarvädret är ju inte riktigt pålitligt än, så de kan ju behövas.








Snigelmamman har en tävling där man kan vinna fina priser. Den chansen vill man ju inte missa.

måndag 11 maj 2009

Bifrost Socks

Så var äntligen Maj månads sockor klara. Jag är inte så förtjust i färgen, men min dotter älskar dem.





söndag 10 maj 2009

Härliga färger.


Detta blev mitt resultat från kursen i "att färga ditt garn". Jag fastnade verkligen för syrafärgerna; lätta att hantera och med fantastiska färger. Vi växtfärgade även och en del färger blev väldigt fina, men jag är besviken på färgen jag valde; Krapp. Den blev alldeles för blek (det var meningen att den skulle bli typ vinröd).
Nu när jag har provat på detta, ska jag i allafall beställa lite Zenit-färger och laborera här hemma. Det ska bli så roooooligt...


lördag 9 maj 2009

Färga garn

Idag har jag varit på kurs hos ABF, där Kamilla var kursledare. Vi har färgat med Kool Aid och Zenit-färger. Och så har vi betat garn inför växtfärgning i morgon.



Vitt och ljusgrått garn betas med alun- och vattenbad i
90 grader, 60 min, inför växtfärgningen i morgon.

Våra första färgade garnhärvor....

....blev snart många fler...och det bästa av allt är att vi
fortsätter imorgon.











måndag 4 maj 2009

Fascinate äntligen blockad.

Den här halsduken kommer att bli en favorit. Lingarnet känns helt underbart mjukt efter tvätt och blockning. Kanske skulle göra en i grönt också...