lördag 28 februari 2009

Mixa & Matcha 3.


Idag kom ett paket... Det var från Lotta, min byteskompis i Mixa Matcha 3. Jätte tack Lotta, för de fantastiska paketet med härliga garner, inspirerande mönster, sticktillbehör och choklad.


fredag 27 februari 2009

Nutkin



Nu är mina Nutkin-sockar färdiga. Jag stickade dem i Marias handmålade sockgarn med bambu. Garnet är ljuvligt och färgen skimrar.
Då garnet är tunnt och jag stickade med nr 2,5 blev strumporna ganska små i storleken, till min dotters stora förtjusning. Hon blev överlycklig över att få "finstrumpor".
Jag gjorde en liten resårkant upptill istället för vikkant och så "fixade" jag lite framme vid tårna.


tisdag 24 februari 2009

Vad är det på garnvindan???


Jo, Marias handmålade Sockgarn med Bambu! Har inte riktigt bestämt vilka strumpor jag ska sticka av detta underbara garn, men det lutar åt mars månads strumpor i Stickameras Sockklubb; Nutkin http://www.knitzi.com/index.php?main_page=product_info&cPath=80&products_id=245.

Färdigt.




Stickade klart fodret i andra vanten i gårkväll. Jag är mycket nöjd med dessa Fiddlehead mittens; http://www.ravelry.com/patterns/library/fiddlehead-mittens. Om jag ska klaga på nåt så skulle de möjligtvis kunnat vara lite mindre. Jag stickade med Drops Kauni, och Drops Alpacka inuti, vilket gjorde dem väldigt mjuka och sköna att ha på.

måndag 23 februari 2009

Mixa/matcha

Har nu äntligen plockat ihop mitt paket som jag ska sända iväg till min byteskompis i Stickamera's Mixa/Matcha-byte. Ska bara köpa ett snyggt kort i morgon och lägga det på lådan.
Spännande att se vad Lotta tycker.

söndag 22 februari 2009

Bättre tider.

Känner mig lite piggare idag och febern är borta. Har tillbringat dagen i soffan och tittat på fantastisk skidåkning. Idag har jag också orkat sticka, så det blev dags att börja med fodret i mina Fiddlehead mittens. Jag har aldrig stickat fodrade vantar så detta blir spännande. Jag har valt att sticka i Drops Alpacka, vilket borde göra mina vantar supervarma. Bild kommer snart.

lördag 21 februari 2009

Influensan har kommit till huset. Det är fullt i soffan. Tur att det varit spännande skidåkning på tv:n hela dagen. Det enda jag åstadkommit på stickfronten de senaste dagarna är en tumme på mina Feddlehead Mittens. Hoppas detta går över snart.

söndag 8 februari 2009

Äntligen färdiga


Har tagit mig i kragen och stickat tummarna på mina Deep in the forrest-mittens. Det var ett varierande mönster, men jag hatar att sticka tummar. Vet ej riktigt varför, men mina stickade vantar får oftast ligga ett par veckor innan de får tummar.
Stickade dem i Drops Alpacka med stickor nr 2. De blev i minsta laget, men jag tänker inte göra några nya i dagsläget.
Vet inte riktigt vad jag ska sticka nu. En av mina döttrar önskar sig en Pinwheel Sweather: http://www.elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=138024. Jag är även sugen på att sticka en bomullshandduk. Ja, jag får väl fundera på saken.

lördag 7 februari 2009

Thermis och lovikkavantar.







I går tog jag mig äntligen i kragen att köpte knappar till mina två Thermis. Kunde ej låta bli att sticka två stycken i olika färger. Mönstret har jag köpt här: http://krisknits.blogspot.com/.Dessa var roliga och lättstickade.



Anton önskade sig ett par lovikkavantar i 7-årspresent, och det fick han förstås...



fredag 6 februari 2009